Plan de Noordrand

De gemeente Woensdrecht verkoopt 20 bouwkavels in het plan de Noordrand. Het plangebied de Noordrand ligt in de kern van Ossendrecht, dichtbij de voorzieningen, maar ook dichtbij de natuur van de Brabantse Wal. Het plangebied wordt ontsloten via de wijkontsluiting die uitkomt op de Dorpsstraat. De gemeente wil met deze woonwijk een eerste duurzame woonwijk in Ossendrecht realiseren.

U krijgt de ruimte. In meters…

Het duurzame plan ‘De Noordrand’ biedt u niet alleen ruimte in vierkante meters, maar ook in ideeën, vrijheid en creativiteit bij het bouwen van uw duurzame woning. De bouwpercelen hebben een oppervlakte van circa 500 tot 918 vierkante meter. De bouwkavels zijn bestemd voor de bouw van duurzame vrijstaande woningen.

In de omgeving

Het centrum van Ossendrecht is op loopafstand gelegen. De natuurgebieden Kortenhoeff en Grenspark Kalmthoutse Heide liggen dichtbij, net als de Bourgondische stad Antwerpen. En niet te vergeten de Zeeuwse stranden binnen handbereik. In de dorpen Putte en Huijbergen kunt u de unieke sfeer van de grensdorpen ervaren. In het nabij gelegen Hoogerheide vindt u een royaal winkelaanbod

Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal. Hier merkt u hoe natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn. Beleef het hoogteverschil op de Brabantse Wal door een actieve wandeling of fietstocht en geniet van een weidse blik op de landschappen, het Markiezaatsmeer en het havengebied van Antwerpen.
Onderweg kan een bezoek worden gebracht aan één van de fraaie negentiende-eeuwse landgoederen.

Het Plangebied

In het noordwesten van Ossendrecht, noordelijk van de Dorpsstraat en westelijk van de Doktersstraat is het plan de Noordrand op een fraaie locatie gesitueerd. Het plan voorziet in de ontwikkeling van een duurzame woonwijk met circa 44 woningen. In het plan zijn 20 uitgeefbare bouwkavels en 24 huurwoningen opgenomen. Voor het plan is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Beoogd is een hoogwaardige beeldkwaliteit. De bestaande groene elementen en structuren blijven zoveel mogelijk behouden. Nieuw openbaar groen en water worden zorgvuldig ingebed en vormen een toegevoegde waarde voor het plangebied en zijn omgeving.

Beeldkwaliteit

Voor het plan de Noordrand is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Beoogd is een plan met een hoogwaardige beeldkwaliteit. Kopers kunnen in dit plan binnen de gestelde voorwaarden in het beeldkwaliteitsplan hun keuzes maken en een duurzame woning realiseren

Duurzaam Bouwen

De gemeente Woensdrecht heeft in deze mooie nieuwe groene wijk de ambitie om het gebied en de woningen zo duurzaam mogelijk te maken. Dit biedt talrijke mogelijkheden, maar kan tegelijkertijd ook complexe vraagstukken opleveren. Om u hierin te begeleiden is het stappenplan duurzaam bouwen in het plangebied de Noordrand Ossendrecht opgesteld. In het stappenplan wordt toegelicht hoe u een kwalitatief hoogwaardige, comfortabele, gezonde en energie zuinige woning kunt realiseren.

Gemeente Woensdrecht
Huijbergseweg 3
4631 GC Hoogerheide
Telefoon: 0164-611111
E-mail: gemeente@woensdrecht.nl

GRONDUITGIFTE

Dhr. T van Beek
Beleidsmedewerker Grondzaken
Telefoon: 14 0164
E-mail: noordrand@woensdrecht.nl

Hoewel deze website met grote zorgvuldigheid is samengesteld kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

Skip to content