Ossendrecht

De gemeente Woensdrecht (21.700 inwoners), bestaat uit 5 kernen: Hoogerheide, Huijbergen, Putte, Woensdrecht en Ossendrecht. Na Hoogerheide is Ossendrecht de grootste kern met ruim 5.000 inwoners. De ligging is gunstig, tussen Bergen op Zoom en Antwerpen. De gemeente heeft bijna 9.000 arbeidsplaatsen en een groot buitengebied waarin de belangen van natuur, landbouw en recreatie op elkaar zijn afgestemd.
Opvallend in het landschap is de ‘Brabantse Wal”: een abrupte overgang van de hoger gelegen zandgronden naar de lager gelegen zeekleipolders, wat voor een uniek landschap zorgt.

Woonplezier is meer dan een fijn huis. Buiten de deur is er in Ossendrecht eveneens genoeg te doen. De rijke natuur strekt zich uit tot in de wijde omgeving met tal van recreatie- en ontspanningsmogelijkheden. In verschillende horecagelegenheden kan men gezellig iets eten of drinken.

Bereikbaarheid

Vanaf de A58, A4 bent u zó in Ossendrecht. Vanwege de centrale ligging bent u snel in Antwerpen, Breda, Middelburg en Rotterdam. Met de fiets bereikt u eenvoudig de andere dorpen of het centrum van bourgondisch Bergen op Zoom.

Voorzieningen

Diverse winkels zorgen ervoor dat u al uw dagelijkse inkopen in Ossendrecht kunt doen. En met Hoogerheide of de steden Bergen op Zoom en Antwerpen om de hoek, zijn de mogelijkheden voor een uitgebreide winkeltour bijna onbegrensd.

Onderwijs

In Alle kernen in de gemeente zijn er basisscholen te vinden. In Ossendrecht vormt basisschool De Meulenrakkers samen met Peuterspeelzaal Olleke Bolleke, Kinderdagverblijf De Bengels en naschoolse opvang De Bende, de brede school ‘Kindcentrum Ossendrecht’.

Ook in Ossendrecht gevestigd is het ZuidWestHoek College, een school voor MAVO en voorbereidend MBO onderwijs. Andere vormen van voortgezet onderwijs zijn aanwezig in Bergen op Zoom.

Ontspanning

Ossendrecht kent een actief verenigingsleven en er worden regelmatig aansprekende activiteiten georganiseerd. Dat Ossendrechtenaren gastvrij zijn en van feesten houden blijkt wel uit het feit dat deze kern meerdere jaren achter elkaar is uitgeroepen tot ‘Roparunstad’. De Roparun is de grootste estafettemarathon van Europa en voert van Parijs naar Rotterdam. De jaarlijkse feestelijke doorkomst van de deelnemers in Ossendrecht is een bijzonder gezellig gebeuren.

Voor natuurliefhebbers is Ossendrecht een klein paradijs. Natuurpoort de Volksabdij in Ossendrecht is een van de natuurpoorten van de Brabantse Wal. Vanuit de Volksabdij ontdekt men de hoogteverschillen. Fiets- en wandelroutes leiden u naar het polderlandschap, langs de Brabantse Wal en door de vele fraaie bossen.

VRAAG UW INFORMATIEBROCHURE

AAN VIA ONDERSTAAND FORMULIER

15 + 13 =

Gemeente Woensdrecht
Huijbergseweg 3
4631 GC Hoogerheide
Telefoon: 0164-611111
E-mail: gemeente@woensdrecht.nl

GRONDUITGIFTE

Dhr. T van Beek
Beleidsmedewerker Grondzaken
Telefoon: 14 0164
E-mail: noordrand@woensdrecht.nl

Hoewel deze website met grote zorgvuldigheid is samengesteld kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

Skip to content